Nederlandse Menno van Gorp geselecteerd voor Wereldkampioenschap Breakdance (Dutch)

Nederlandse Menno van Gorp geselecteerd voor Wereldkampioenschap Breakdance
De Rotterdammer Menno van Gorp is één van 16 breakdancers die zal gaan strijden om dewereldtitel. Alle ogen zullen op 4 November in de Westergasfabriek op Menno gericht zijn als de strijd tijdens de Red Bull BC One World Final losbarst. Het is voor het eerst dat het wereldkampioenschap plaatsvindt in Nederland en daarmee aan Menno de zware taak om de titel in eigen land te houden.

Menno zal samen met 15 andere dansers in one-on-one breakdance battles gaan bepalen wie zich de beste van de wereld mag noemen. Menno zelf zegt supertrots te zijn dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij de World Final. “Ik ga er alles aan doen om de titel die ik 2014 won terug te winnen en de komende maanden zal flink worden getraind om dat voor elkaar te krijgen” aldus Menno.

Ook de Japanse winnaar van vorig jaar keert terug om zijn titel te verdedigen. De 18-jarige Issei won in november vorig jaar in eigen land op indrukwekkende wijze van tweevoudig wereldkampioen Hong 10 uit Zuid-Korea. Het zal geen makkelijke opgave worden voor Menno om de titel terug te claimen die hij in 2014 won tijdens de Red Bull BC One World Final in Parijs, Frankrijk. Hij is daarmee de enige Nederlander die ooit deze prijs won.

Voor het zo ver is, vinden wereldwijd voorrondes plaats om te bepalen wie een felbegeerde wildcard krijgt die recht geeft op deelname bij de Red Bull BC One World Final.
Voor de Nederlandse breakdancers begint de weg naar de World Final op zondag 4 juni in theater Zuidplein in Rotterdam. Daar zijn drie kwalificatie spots te vergeven voor de nationale voorronde, de Red Bull BC One Holland Cypher, die op zondag 6 augustus wordt georganiseerd in Heerlen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.