Van geen perspectief naar de top van de wereld.

4 redenen waarom Kid Colombia een rulebreaker is.

In de ‘rulebreakers’ campagne van Samsung zien we powermove b-boy Kid Colombia met zijn blik op het leven. Vanaf zijn 15e aan de top, spectaculair in zijn moves en bestemd om een legende te worden. Kid Colombia is een geboren ‘rulebreaker’!

1. Against All Odds

Wat: Succes tegen “verwachtingen” in.

Op 3-jarige leeftijd kwam Jeffry Verschoor-Sowa aka Kid Colombia naar Nederland. Een kind vol energie, anders dan andere en moeite zich te uiten. Als je zijn leraren moet geloven, dan was er niks van Jeffry terecht gekomen. Bakken met onvoldoendes en weinig toekomstperspectief zeiden ze.. Tegenwoordig reist de pas 18-jarige breakdancer de wereld rond met zijn crew en pakt hij prijs na prijs na prijs.. Who’s talking now?

2. World Class Crew!

Wat: Onderdeel van een van de beste breakdance-crews van de wereld.

De Red Bull BC One World Final is om de hoek en 15 van de 16 finalisten zijn bekend! Met twee crewleden al in de finale, Kid Colombia als eerste op de reservelijst en nog een ijzer in het vuur met de Last Chance Cypher, zijn ‘The Hustle Kidz’ heel dik vertegenwoordigd voor de finale op 4 november in Amsterdam. Maar liefst 4 mensen uit 1 crew maken kans om mee te doen aan de World Final, wauw!

3. Jong aan de top

Wat: Jongste winnaar van de Holland Cypher ooit!

In 2014 verschijnt er een 15-jarige b-boy aan de start van de Nederlandse voorrondes van BC One, de Holland Cypher. De jonge Kid Colombia schakelt iedereen uit en pakt de titel. De Holland Cypher kent haar jongste winnaar ooit! Vorig jaar maakt hij als 17-jarige zijn debut op het hoogste podium met zijn deelname aan de BC One World Final in Japan.

Check hoe de jonge b-boy de ervaren boys het vuur aan de schenen legt:

4. ‘Breaking’ world records

Wat: Als Nederlandse koning v/d ‘powermoves’ was hij onderdeel van een recordsetting project.

Op 29 september werd voor de Red Bull BC One World Final een wereldrecord ‘windmills’ gezet. Met 70 breakers voor de oer-Hollandse molens van Kinderdijk. Samen met zijn collega-breakdancers gaat Kid de boeken in en damn! Wat een plaatje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.